Wees verstandig en laat uw bank repareren

Gemiddelde leestijd: 3 minuten
Geplaatst op 12-08-2019
Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Wat heeft een bank repareren met een auto te maken. Ga het hieronder even uitleggen. Meeste mensen hebben een auto voor de deur staan. En die auto wordt veel of weinig gebruikt maar desondanks moet die auto een APK keuring hebben, banden moeten worden vervangen en regelmatig heeft de auto een onderhoudsbeurt nodig.
Of het nou een een auto is van 500 euro of een auto van vijftigduizend euro. Je ontkomt er niet aan, onderhoud is nodig en dat vinden wij heel normaal.

Nu hebben de meeste mensen ook een bankstel thuis staan. Waarde ligt ergens tussen de 1000 euro en de 4000 euro. Een bank wordt vaak intensief gebruikt en toch vinden we het vreemd om een bank te onderhouden en delen die versleten zijn te vervangen. Zodra een bank wat onderhoud en aandacht nodig heeft wordt er nog door teveel mensen een nieuwe bank gekocht. Helaas zeg ik dan want dat is helemaal niet nodig en zelfs weggooien van je geld want je kunt je bank repareren. Dat is geen vies woord en wordt door steeds meer mensen gedaan.

Logisch dat steeds meer mensen hun meubels laten repareren of onderhouden bij ons. Een bank repareren kost geld maar lang niet zoveel dan het kopen van een nieuwe bank. Daarnaast is het ook vele malen beter voor het milieu. Langzamerhand zien steeds meer mensen in wat het resultaat is van onze weggooimaatschappij. Gelukkig komt steeds meer het besef dat we moeten stoppen met weggooien. Onze voorouders kochten meubels die zestig jaar later nog steeds goed waren. Kussens werden vervangen, schade werd hersteld, stiknaadje genaaid. Lege flessen werden weer bij de melkboer ingeleverd. Plastic tasje was niet nodig want we hadden zelf een boodschappentas bij ons.

Wees verstandig en laat uw bank repareren

Wees inderdaad verstandig en laat uw bank repareren. Het is verstandig omdat het scheelt in uw portemonnee maar het is ook verstandig omdat u het milieu ontziet. En als onze auto stuk is laten we die toch ook repareren ipv een nieuwe kopen. Er is veel meer mogelijk dan u denkt, eigenlijk is alles te repareren.

Buitenkant van uw bankrepareren

Schade die aan de buitenkant van de bank zit kan vaak bij u thuis worden hersteld. In sommige gevallen moeten wij de bank meenemen naar onze stoffeerderij maar in dat geval hoeft u niet bang te zijn dat u uw meubels lang moet missen. Wij begrijpen als geen ander dat u niet zonder uw bank kunt. En doen er dan ook alles aan om de meubels zo snel als mogelijk weer bij thuis te bezorgen.

Brandgaten herstellen

Stel u heeft een brandgaatje in uw bank. In dat geval zijn er verschillende mogelijkheden. Het brandgaatje kan hersteld worden maar het beschadigde deel kan ook worden vervangen. En schade die door factoren van buitenaf zijn aangebracht worden nog vaak vergoed ook door de inboedelverzekering.

Stiknaad repareren

Wat we ook vaak zien is dat de stiknaad breekt tussen twee zittingen. Gebeurt vaak na een jaar of zes, zeven. Dat komt omdat het draadje bros wordt onder invloed van licht en dan knap springt de stiknaad open. Hoe sneller u erbij bent des te voordeliger is het om de stiknaad onzichtbaar te laten herstellen. Maar hoe langer u wacht des moeilijker wordt en is verstandiger om de stiknaad overnieuw te laten stikken onder de machine. In het eerste geval wordt de reparatie bij u thuis gedaan. In het tweede geval wordt de reparatie bij ons op de stoffeerderij gedaan. De bank wordt dan door ons opgehaald en de bekleding wordt losgehaald en overnieuw gestikt onder onze moderne stikmachines. Door vakkundige stoffeerders wordt de bekleding weer gestoffeerd en u ziet niet dat de bekleding van de bank is af geweest. Maar uw bank is wel weer keurig gemaakt en kan weer jaren mee.

Deelstoffering

Een ander veel voorkomend probleem is dat na jaren trouwe dienst de bekleding gaat slijten. Zowel bij leder als bij stof kan dat gebeuren. Vooral bij leder is het lang niet altijd nodig om de hele bank te stofferen. Wij hebben in de loop der jaren zoveel leder op voorraad dat we altijd een bijpassend stuk kunnen vinden. Wij hoeven dan alleen een nieuwe zitting te stofferen en uw bank kan weer tientallen jaren mee. Weggooien is dan ook zonde van uw geld want een lederen bank wordt alleen maar mooier naarmate die ouder is.

Nu hebben we het steeds over een bank repareren of delen vervangen of stofferen maar er bestaat ook zoiets wat onder de noemer ,onderhoud’ kunnen zetten. Bijvoorbeeld plooivorming. Door de moderne wijze van stofferen ontstaat er veel plooivorming in de tegenwoordige banken. Reden daarvoor is de grote zittingen vaak gestoffeerd op een platte nosag of singelbanden. Plooivorming is dan ook een normaal verschijnsel en een productgebonden eigenschap. Maar teveel plooivorming is niet goed want als de stof dubbel over elkaar heen kan worden gelegd. Kan de bekleding vroegtijdig gaan slijten. Op tijd dit probleem onderkennen en er wat aan laten doen is dan ook het behoud van uw bank.

Binnenkant van uw bank repareren

Aan de binnenkant van de bank kan ook van alles stuk gaan. Schade lijkt vaak erger dan het is en kan heel goed worden opgelost door ons.

Armleuning repareren

Een armleuning van een bank wordt vaak gezien als een zitplaats of opstapje maar de meeste banken zijn daar niet op gebouwd. Krak hoor je dan en de armleuning lijkt hopeloos beschadigd. Wij kunnen in de meeste gevallen de armleuning bij u thuis in orde maken. Is de schade echt heel erg nemen we vaak alleen de armleuning mee om deze op onze stoffeerderij van een nieuw binnenwerk te voorzien. Ondertussen kunt u dan van uw bank gebruik blijven maken. Schade zoals een gebroken armleuning door per ongeluk op de leuning te gaan zitten wordt vaak vergoed door uw verzekering. Kosten vallen ook altijd heel erg mee en bent u goed verzekerd dan is het nog gratis ook.

Reparatie binnenwerk

Een romp kan ook breken door verschillende omstandigheden. Vooral de spanten van een bank. Door de ondervering staat hier veel spanning op en zelfs door normaal gebruik kan een spant dan breken naar verloop van tijd. Het is niet altijd nodig om er dan een hele nieuwe spant inu bank te plaatsen maar kan het doeltreffend worden hersteld. In sommige gevallen kan de schade wat groter zijn vooral wanneer ook de regels en veerophanging gebroken is. Onze meubelmakers zijn er heel bedreven in om dit te herstellen en vaak is het framewerk dan beter dan het ooit was.

Zigzag vering repareren

Met een ondervering bedoelen wij vaak een nosagveer of singelband. Dat is het deel waar de zitkussens op komen te liggen. Een nosagveer of ook wel zigzagveer genoemd kan breken onder bijzondere omstandigheden. Wat vaker voorkomt is dat de ophanging van de veer breekt omdat dit vanuit de fabriek geleverd wordt door een kunststof ophanging. Wij lossen dat op door een metalen veerophanging in te zetten. Hierdoor kan de veer dan niet meer los breken.

Constructie fouten herstellen

Constructie fouten zoals het inzakken van een poot. Komen wij ook vaak tegen. De fabrikant maakt een klos hout in de hoek van een romp en schroeft daar een poot aan. Dit gaat vaak kapot na een jaar of vijf/zes. Wij maken hiervoor dan een betere constructie zodat een poot niet meer in de romp kan zakken. Beter dan nieuw.

Zitcomfort verbeteren

Het zitcomfort is aan slijtage onderhevig en zal na gemiddeld drie tot vijf jaar in densiteit afnemen. De bank wordt zachter en dat is niet voor iedereen prettig om op te zitten. Nu zijn er verschillende optie’s en dat is het plaatsen van een nieuwe vulling. Door de oude vulling in zijn geheel te verwijderen de ondervering aan te spannen of te vervangen en dan het plaatsen van een goede kwaliteit koudschuim. Voordeel is dat uw bank dan vaak weer tien jaar of langer mee kan. Maar komt het niet uit om een nieuwe vulling gelaten plaatsen. Kunnen wij de bank ook bijvullen met een presskern waardoor de oude vulling weer een paar jaar langer meekan.

Uiteraard kunnen wij behalve de zitting ook de rugvulling of armvulling vervangen. Ook voor kussens met een losse vulling hebben wij verschillende mogelijkheden om de kussens weer in topconditie te krijgen. Zo kunnen wij losse kussens bijvullen met ganzendons of eendendons, latex, fiberfill of koudschuimvlokken bijvoorbeeld.

Alles is mogelijk. Denk maar is aan een interieurvering. Hoevaak we niet zien dat een interieurvering breekt en dan de punten van het staal door de bekleding naar buiten steekt. Levensgevaarlijk en eigenlijk helemaal niet nodig wanneer er een combinatie met een goede ondervering is. Er zijn verschillende oplossingen mogelijk. Vervangen van de ondervering en binnenvering. Of het vervangen van de kussens voor een koudschuim vulling. Afhankelijk van de situatie, is er altijd een oplossing voor elk probleem.

Geschreven door
MeubelVisie on FacebookMeubelVisie on GoogleMeubelVisie on InstagramMeubelVisie on TwitterMeubelVisie on Youtube
MeubelVisie
MeubelVisie is ontstaan uit een passie voor meubels. Door meubels te reinigen en repareren gaan ze langer mee. Dat is goed voor het milieu en uw portemonnee!

Op deze website vindt je informatie over het reinigen en repareren van meubels. We hebben handige blogs met tips en adviezen. Wekelijks plaatsen we nieuwe artikelen en zijn we actief via social media.

Daarnaast hebben we ook een webshop die steeds groter aan het worden is! Kortom alles wat u nodig heeft op het gebied van meubelen vindt u bij MeubelVisie.

2 antwoorden op “Wees verstandig en laat uw bank repareren”

 1. Goedendag,
  Hoe duur is het om twee kleine brandgaatjes in een stoffenbank te laten repareren?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Klanten geven ons een top cijfer!

Voor ons geen andere reparateurs meer! Als er iets gemaakt moet worden zijn jullie de eerste die dat horen!

Met vriendelijke groet,
Terry Meinders Office Manager

Alle reviews

Snel antwoord?

Laat een bericht achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  Alkmaar 072 2020144
  Almere 036 2030559
  Amsterdam 020 2181797
  Apeldoorn 055 2048233
  Arnhem 026 2030654
  Breda 076 2050811
  Emmen 052 4729005
  Den Bosch 073 5997325
  Den Haag 070 2170591
  Den Helder 0223 726827
  Dordrecht 078 2040166
  Eindhoven 040 2130032
  Groningen 050 2050204
  Leeuwarden 058 2030398
  Maastricht 043 2050001
  Middelburg 0118 726189
  Oldenzaal 074 2469361
  Rotterdam 010 3027631
  Utrecht 030 2081114
  Venlo 077 2050597