Bhakti Luhur

Bhakti LuhurBhakti Luhur is een christelijke vrijwilligers organisatie in Indonesië. Met voornaamste doel voornamelijk verstoten en ernstig geestelijk gehandicapte kinderen op te vangen. Zodat ook deze kinderen een goed leven kunnen leiden.

Daarnaast helpen de medewerkers van Bhakti Luhur nog circa 5000 gehandicapten en hulpbehoevende op locatie bij de mensen thuis. Om de acceptatie van geestelijke gehandicapten in de samenleving op gang te helpen. Maar natuurlijk ook om kosten te besparen.

Bhakti Luhur bestaat dankzij donatie’s.

Bhakti Luhur is opgericht in 1959 en heeft op moment ruim 400 opvangcentra’s waar meer dan 1500 mensen met een ernstig lichamelijk of geestelijke handicap verblijven. Daarnaast geven de zusters van Bhakti Luhur aan circa 5000 hulpbehoevende mensen steun en zorg bij mensen thuis.

Dit kan alleen maar worden gedaan door de ruim 2000 hulpverleners en de vele donaties uit binnen en buitenland.

Bhakti Luhur

Waarom steunen wij Bhakti Luhur?

Reden waarom wij hebben besloten om ook een bijdrage te leveren aan deze organisatie is de fantastische manier waarop ze omgaan met zwaar lichamelijk en verstandelijk gehandicapten. Mensen leven op een kleine Campus met meerdere huisjes. In elk huisje woont een non en een viertal gehandicapten mensen.

Op deze manier ervaren de mensen een normaal gezinsleven en kunnen een normaal leven leiden met hulp van een non die haar leven heeft gewijd aan het verzorgen van deze mensen. De non krijgt hulp van een verpleegkundige die dagelijks langs komt. Zodat er twee hulpverleners zijn op een aantal van vier gehandicapten.

Bhakti Luhur

Geef mensen eigenwaarde

Omdat Bhakti Luhur geleid wordt door Katholieke nonnen is er uiteraard elke week een kerkdienst. Verder worden er dagelijkse activiteiten georganiseerd en de bewoners gemotiveerd om elkaar te helpen zover ze kunnen met normale dagelijkse dingen. Zoals tafel dekken, samen eten, spelletjes spelen, eten maken etc. Het mooie van dit systeem is dat je als gehandicapte betrokken wordt bij de samenleving wat je eigenwaarde en geluk doet toenemen.

Er gebeurt nog veel meer

Behalve de verstotende en vaak zwaar geestelijk gehandicapte mensen op te vangen. Geeft de organisatie ook voorlichting aan moeders, scholing aan de armste kinderen. Maar gaan ook actief op zoek naar geestelijk gehandicapte die in vaak erbarmelijke omstandigheden moeten leven.

Wilt u helpen

Bhakti Luhur is altijd op zoek naar vrijwilligers die ondersteuning kunnen bieden op verschillende vlakken. Verpleegkundige maar ook therapeuten en dokters zijn altijd welkom. Wilt u ook een bijdrage leveren? Neem dan contact op via:


Yayasan Bhakti Luhur
Jalan Seruni No. 4-8
PO. BOX 56
Malang (65141)
East Java – Indonesia
Telephone : +62-341-491672
WhatsApp : +62-895-359009612
Website: www.bhaktiluhur.org

Wij helpen ieder geval

Wanneer het enigszins mogelijk is, is het fantastisch om andere te helpen. Wij hebben niet gekozen om via instanties donatie’s te doen maar rechtstreeks. Voordeel is dat er niets aan de strijkstok blijft hangen en alles op de goede plaats terecht komt. Uiteraard gaan wij zelf eens in de twee jaar naar Indonesië toe om te kijken hoe het met onze adoptiekinderen gaat.

Bhakti Luhur