Tapijtreiniging

Tapijtreiniging bij Meubelvisie?Wanneer uw nieuwe vloerbedekking net ligt bent u daar extra zuinig op. Elke week stofzuigt u het een paar keer en u zorgt dat er niet gemorst wordt maar hoe vakkundig u dit ook aanpakt het gaat toch een keer mis. Denk aan het morsen van eten of drinken of een ongelukje van uw huisdier. Ook als er geen ongelukjes zijn dan is het tapijt op een gegeven moment toe aan een grondige tapijtreiniging.

Bij MeubelVisie zien we vaak dat een professionele tapijtreiniger te laat wordt ingeschakeld. Pas wanneer het tapijt twintig jaar ligt gaan we er eens over na denken om het goed te laten reinigen. En dat is zonde – want een regelmatige tapijtreiniging zorgt er voor dat het tapijt schoon, fris en zo goed als nieuw blijft.

Sommige tapijten krijgen naar verloop van tijd een grauwe waas maar met regelmatige tapijtreiniging kunt u dit voor zijn. Wilt u vlekken makkelijker kunnen verwijderen. Kunnen wij uw nieuwe of pas gereinigde vloerbedekking ook impregneren. Hiervoor hebben wij verschillende impregneer middelen in huis.

Mogelijkheden tapijtreiniging

Er zijn verschillende mogelijkheden om het tapijt te reinigen. Hierbij is het belangrijk dat er professionele apparatuur gebruikt wordt. Met professionele apparatuur zorgen we ervoor dat het tapijt zo droog mogelijk wordt gemaakt. Dat is erg belangrijk want als het te lang nat blijft is er kans op schimmelvorming.

Bij MeubelVisie maken we gebruik van dieptereiniging, oppervlaktereiniging, koolzuurreiniging en droogreiniging. Hieronder geven we per reinigingssoort een kleine uitleg.

Dieptereiniging

Heeft u een tapijt dat sterk vervuild is? Dan is de dieptereiniging misschien wel de juiste methode voor u. Wanneer deze reiniging op de juiste manier uitgevoerd wordt kan het de meest vervuilde tapijten weer helemaal schoon krijgen.

Om de dieptereiniging uit te voeren gebruiken we een professionele sproei extractie machine. Omdat het hier gaat om sterk vervuilde tapijten is er wel meer water nodig bij de reiniging. Dit zorgt ervoor dat de droogtijd wat langer is maar dan heeft u wel het beste resultaat.

Oppervlaktereiniging

Is uw tapijt slechts licht vervuild? Dan is de oppervlaktereiniging misschien wel iets voor u! Deze reiniging kunt u het beste zien als een soort van opknapbeurt. Bij deze reiniging vindt het reinigen vooral aan de oppervlakte van het tapijt plaats.

We gebruiken hiervoor een éénschijfmachine met daarop een katoenen pad. Er zijn verschillende soorten reinigingsvloeistoffen beschikbaar en afhankelijk van het tapijt en de vervuiling kiezen we de vloeistof die het beste geschikt is voor uw tapijt.

Het schoonmaakmiddel wordt dan gelijkmatig over het tapijt verdeeld en daarna nauwkeurig met de éénschijfmachine gereinigd.

Koolzuurreiniging

Bij koolzuurreiniging nevelen we het complete tapijt met gecarboniseerd water. Hierdoor ontstaan er heel veel koolzuur belletjes die het vuil los weken van uw tapijt. Daarna zuigen we dit vuil op met een speciale machine.

Het voordeel van deze reiniging is dat de droogtijd zeer snel is! Binnen 2 uur is het tapijt alweer begaanbaar. Ook zijn er geen zeepresten en is deze reiniging geen belasting voor het milieu. Iets wat we bij MeubelVisie ook erg belangrijk vinden.

Droogreiniging

Bij deze reiniging wordt het vervuilde oppervlak goed ingeborsteld met een speciaal soort poeder. Dit poeder dringt dan diep door in de vezels en hecht zich zelf vast aan het vuil. Daarna kunnen we met een speciale stofzuiger het poeder en het vuil weg zuigen.

Het grote voordeel van deze reinigingsmethode is dat er bijna geen water aan te pas komt. U hoeft dus niet te wachten tot het tapijt droog is.

Welke reinigingsmethode past bij u?

Welke methode het beste bij uw tapijt past dat hangt af van het soort tapijt dat u heeft. Daarnaast ligt het natuurlijk ook aan het soort vuil. Is er sprake van zware vervuiling? Of is uw tapijt misschien meer toe aan een opknapbeurt? Neem contact met ons op en samen bekijken we welke methode het beste voor uw tapijt is.

Heeft u wel eens aan impregneren gedacht?

Is uw tapijt net gereinigd? Of heeft u een nieuw tapijt? Dan is het goed om eens na te denken over impregneren. Uiteraard kunnen we bijna alles reinigen, maar het voorkomen van vlekken dat is uiteindelijk nog beter toch? Impregneren is dan ook een optie die wij voor u kunnen regelen.

Door uw tapijt te impregneren kan het meeste vuil niet meer meteen door de vezels dringen. Heeft u iets gemorst? Dan blijft het in eerste instantie op het tapijt liggen zonder dat het meteen intrekt. Zo heeft u even de tijd om het snel schoon te maken zonder dat het meteen in het tapijt trekt.

Impregneren kan dus vlekken voorkomen maar daarnaast is het natuurlijk ook nog eens geldbesparend. Met impregneren blijft het tapijt namelijk veel langer schoon en dat scheelt kosten voor het reinigen van het tapijt. Doordat uw tapijt nu veel langer mee gaat helpt u ook meteen mee aan het milieu te verbeteren. Twee vliegen in een klap dus!

Waarom tapijtreiniging bij Meubelvisie?

Uiteraard willen wij het best mogelijke resultaat voor uw tapijt bereiken. Naast goede resultaten vinden we klantvriendelijkheid, snelheid en een goede prijs/kwaliteit verhouding erg belangrijk. Daarom krijgt u bij ons de beste resultaten en de beste service voor een goede prijs! Dit alles doen we zo snel mogelijk zodat u snel weer van uw tapijt kunt genieten.

Kijkt u nu naar uw vloerbedekking en denkt u: het tapijt kan wel een goede tapijtreiniging gebruiken? Wacht dan niet langer en laat het ons weten via het contactformulier. Ons team reageert vaak al binnen een uur zodat u snel weet waar u aan toe bent.

Vloerbedekking reinigen

Afbeelding Vloerbedekking reinigen
Wilt u lang van uw vloerbedekking genieten?
Dan raden we professioneel reinigen aan.
Lees meer

Vloerbedekking ontgeuren

Afbeelding Vloerbedekking ontgeuren
Met onze enzymenbehandeling kunnen we uw tapijt
weer fris en schoon laten ruiken.
Lees meer

Vloerbedekking impregneren

Afbeelding Vloerbedekking impregneren
Voorkom dat vlekken nauwelijks meer te verwijderen zijn.
Laat uw vloerbedekking impregneren.
Lees meer

Reinigingmethodes

Afbeelding Reinigingmethodes
Alleen met de juiste reinigingsmethodes kan een
maximaal resultaat worden behaald.
Lees meer

Klanten geven ons een top cijfer!

Voor ons geen andere reparateurs meer! Als er iets gemaakt moet worden zijn jullie de eerste die dat horen!

Met vriendelijke groet,
Terry Meinders Office Manager

Alle reviews

Snel antwoord?

Laat een bericht achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  Alkmaar 072 2020144
  Almere 036 2030559
  Amsterdam 020 2181797
  Apeldoorn 055 2048233
  Arnhem 026 2030654
  Breda 076 2050811
  Emmen 052 4729005
  Den Bosch 073 5997325
  Den Haag 070 2170591
  Den Helder 0223 726827
  Dordrecht 078 2040166
  Eindhoven 040 2130032
  Groningen 050 2050204
  Leeuwarden 058 2030398
  Maastricht 043 2050001
  Middelburg 0118 726189
  Oldenzaal 074 2469361
  Rotterdam 010 3027631
  Utrecht 030 2081114
  Venlo 077 2050597

  Shoppen bij MeubelVisie.nl

  Webshop