1 liter teakolie voor hardhouten tuinmeubels

24.97

Beschrijving

Teakolie ( 1 liter ) speciaal voor optimaal onderhouden van tuinmeubels. Gemaakt van harde houtsoorten zoals Teak, Irak, Acacia etc etc.

Teak meubels hebben het zwaar te verduren

Tuinmeubels die buiten staan hebben het zwaar te verduren. Al heel snel zal het hout verkleuren en een groene aanslag krijgen. Langzaam aan zal het hout uitdrogen en gaan barsten.

Teakolie is de oplossing

Teak olie | BormaOm de levensduur van uw houten tuinmeubels te verlengen en zolang mogelijk te genieten van uw tuinmeubels in plaats van zich te ergeren. Ontkomt u er niet aan om regelmatig uw houten tuinmeubels te onderhouden met teakolie of met een teak beschermer.

De beste gebruikers tips

Nieuwe meubels direct met olie behandelen of niet

Nieuwe teak meubels direct behandelen met teakolie . Zodra de tuinmeubels buiten komen te staan zal het binnen enkele maanden al gaan verkleuren. Wilt u de tuinmeubels juist grijs laten worden. Wacht dan tot ze de kleur hebben die u mooi vind.

Waarom eerst reinigen voordat u de teakolie gebruikt

Voordat u gaat beginnen de teakhouten tuinmeubels reinigen met een houtreiniger speciaal voor buiten meubels. Hiermee reinigt u niet alleen maar dood ook de aanwezige schimmels die vaak donkere plekken kunnen veroorzaken op het teakhout.

Wat kunt u doen wanneer het teakhout ruw aanvoelt

Wanneer het teakhout al wat ouder is zal het ruwer gaan aanvoelen. U kunt met de hand de meubels licht opschuren en uw tuinmeubels voelen weer glad aan.

Waarom geen schuurmachine gebruiken

Ook wanneer het onderhoud alweer een tijd geleden is. Zou k de tuinmeubels eerst even licht opschuren. Ga niet met een schuurmachine aan de gang want door de warmte van de schuurmachine kan het zijn dat er donkere plekken in het hout komen.

Met een doek of met een kwast aanbrengen

De teakolie kunt u met een doek maar ook met een kwast spaarzaam aanbrengen. Met een kwast aanbrengen werkt wat eenvoudiger en sneller. De teakolie kunt u gewoon in een lege jampot overgieten zodat u de kwast kunt indopen in de olie. Na gebruik de deksel erop schroeven en u kunt de teakolie hierin probleemloos bewaren.

Uitwrijven doen we wel met een doek

Na ongeveer tien minuten de tuinmeubels met een doek opwrijven. Hiermee verwijderd u de teveel gebruikte olie. Omdat u een optimale bescherming bied kunt u nu een tweede laag aanbrengen. Het is beter om twee dunne laagjes aan te brengen dan in één keer een hele dikke laag olie. Ook na de tweede laag de tuinmeubels weer na wrijven met een doek.

Pas op !

De gebruikte doeken zijn zelf ontvlambaar dus na gebruik in een afgesloten emmer of bus bewaren. Andere optie is de gebruikte doek uitspoelen.

Wanneer en hoevaak teakolie gebruiken

Beste tijd om de tuinmeubels te voorzien van een teakolie is in het voorjaar, tijdens de zomer en het najaar. Droogtijd is circa 5 uur dus niet de tuinmeubels behandelen vlak voordat de barbecue begint.

Extra informatie

Gewicht

, ,