Leather Care Kit – Maxi

27.95

2×250 ml

Leather care kit, onderhoudsset voor het onderhouden, beschermen, voeden en reinigen van leder.

Beschrijving

Leather protection maxi set is bedoeld voor het reinigen, onderhoud en bescherming van verschillende soorten leer.
De leather protection set bevat een transparant onderhoudsmiddel, een softcleaner om het leer te reinigen inclusief een spons en een doek.
Deze leer bescherming set is hoofdzakelijk bedoeld voor gedekverfd leer. Maar ook prima geschikt voor glad volaniline leer. Voor Nubuck, Suede wax-leer of Pull up leer zijn andere producten op de markt die hiervoor uitstekend geschikt zijn.

Leer reinigen

De bijgevoegde leerreiniger is grondig maar mild reiniginsmiddel op waterbasis, Hiermee kunt u de meest voorkomende verontreinigingen schoonmaken. Zeker voor licht kleurig leer is het raadzaam om de gehele bank regelmatig te reinigen met dit reinigingsmiddel. Om te voorkomen dat vuilaanslag in het leer trekt.

Leder beschermer

De kleurloze leer beschermer is een voedend en op waterbasis geproduceerd beschermmiddel. Door de voedende ingrediënten blijft het leer in goed conditie. Voordeel van dit beschermmiddel is dat er een microscopisch dun beschermlaagje op het leer ontstaat. Hierdoor ontstaat er een vlekwerende werking om te voorkomen dat oppervlakkige vervuiling in het leer kan trekken.

Leather Protection Maxi Set – Gebruiksaanwijzing

Leer reiniging

  • De leer reiniger op de spons druppelen
  • Een paar keer in de spons knijpen tot het gaat schuimen
  • Met het schuim kunt u de leren bank reinigen
  • Vervolgens kunt u met een schone witte doek de leren bank droogwrijven

Leer onderhoudsmiddel

  • Eerst de leer beschermer op een droge schone doek druppelen
  • Met de doek maakt u draaiende bewegingen op het leer
  • Circa 15 minuten wachten
  • Zachtjes even na wrijven

BELANGRIJK

Elke keer dat u de leerreiniger gebruikt altijd de leerbeschermer opnieuw opbrengen. De reden hiervoor is dat u met de leerreiniger de beschermlaag van het leer verwijderd.
Om het leer in topconditie te houden is het raadzaam om elke drie maanden de leather protection set te gebruiken. Vooral bij licht kleurige banken is het beter een keer te veel dan te weinig de leather protection set te gebruiken. Omdat vooral licht gekleurde leren bankstellen successievelijk een vervuiling kan optreden. Zonder dat je het zelf direct in de gaten heb.