Leather Finish – Fixeerlak

9.95

Inhoud: 150ml.

Leather finish – eenvoudig aan te brengen fixeerlak om een kleurreparatie perfect af te werken in de juiste glansgraad.

Artikelnummer: N/B Categorie:

Beschrijving

Leather finish wordt gebruikt om leerverf te fixeren en de juiste glansgraad aan te brengen. Voordeel van dit product is dat hiermee de slijtvastheid van de verflaag wordt verhoogd en verkleuren van aangebrachte verflaag zoveel mogelijk wordt voorkomen.

Leather finish aanbrengen

De leather finish aanbrengen werkt heel eenvoudig. Eerst de spuitbus goed schudden en dan de laklaag in vloeiende kruislingse overlappende banen aanbrengen.
Met kruislingse banen bedoel ik eerst van links naar rechts over het leder spuiten. Waarbij de banen enigszins overlappend met de vorige baan wordt aangebracht. Nu wacht u ongeveer 20 minuten tot het goed droog is en dan brengt u de volgende banen van boven naar beneden aan. Ook weer iets laten overlappende de vorige baan. Tijdens het spuiten houdt u de spuitbus iets schuin met de spuitmond omhoog op een afstand van circa 30 cm van het te bespuiten leder.
Tip. Bent u klaar met spuiten keer dan de spuitbus even om en spuit het even door om de spuitkop te ontdoen van vaste deeltjes. Hierdoor blijft de spuitbus langer houdbaar.

Hoeveel spuitbussen heeft u nodig

Het verbruik is afhankelijk van hoeveel lagen er nodig zijn om de juiste glansgraad te krijgen. Elke laag die u extra aanbrengt zorgt voor een intensievere glansgraad. Meestal is 100 ml ruim voldoende om een vierkante meter leder te voorzien van een goede laklaag.

Geschikt voor

Dit product is uitermate geschikt om elk leder kleurend middel te voorzien van een fixerende afwerkingslaag. Zo wordt het vaak gebruikt in combinatie met color revive, aquacolor of colourline pigmented.
Wordt het product op een open leder kwaliteit gebruikt zoals aniline leder dan heeft het een impregnerende werking.
Waardoor vuil minder snel wordt opgenomen in het leder.

U kunt het voor jassen, tassen, schoenen en vooral voor zitmeubels gebruiken.

Verkrijgbare glansgraden:

  • Mat
  • Zijdemat
  • Glans

Extra informatie

Kleur

, ,