Dacron watten onmisbaar bij een nieuwe vulling

2.978.97

Artikelnummer: N/B Categorie:

Beschrijving

Dacron wordt ook wel fiberfill genoemd en is een verlijmde of thermisch gebonden synthetische watten. De goedkopere verlijmde dacron variant kan harde stukjes bevatten in tegenstelling tot de wat duurdere variant.  De thermisch gebonden dacron is wat duurder maar voelt superlicht aan en is heel fijn te verwerken. Omdat wij alleen het beste materiaal willen verkopen. Verkopen wij alleen de thermisch gebonden dacron. Dacron is 160 cm breed en wordt per meter verkocht in verschillende diktes.

Dacron geeft een vol en rijk uiterlijk

Dacronwatten gebruikt u om nieuwe schuimkussens af te werken. Dit geeft een rijk gevoel aan de kussens maar ook een betere pasvorm in een kussenhoes. Behalve het optische aspect zorgt dacron er ook voor dat de bekleding minder snel slijt. Het is dus eigenlijk een must om te gebruiken.

Verkrijgbaar in 160 cm breed en verschillende diktes

Dacronwatten heeft een breedte van 160 cm en is verkrijgbaar in verschillende diktes. Het meest gebruikt voor kussens is de 200 grams uitvoering. Maar ook  100 gram tot en met 400 gram is mogelijk. Wilt u de dacron voor een speciale toepassing gebruiken. Stuur ons een mail en wij kunnen u adviseren.

Toepassingsmogelijkheden

Toepassingsmogelijkheden van dacronwatten zijn eindeloos. Zo kunt u het product gebruiken om dekens mee door te stikken. Een kinderbox of bedje bekleden. Zelfs geschikt al decoratie materiaal onder een kerstboom om de illusie van sneeuw te geven.

In onze meubelstoffeerderij gebruiken wij dacronwatten voornamelijk om de bekleding te beschermen en de kussens een voller en rijker uiterlijk te geven. Mar ook voor het vullen van sierkussens is het een prima product. Door enkele lagen op elkaar te verlijmen ontstaat er een aangename zachte vulling.

Dacronwatten is uitstekend te wassen op maximaal 60 graden. Daarnaast is het product ademend waardoor het ook voor afwerken van matrassen geschikt is. En niet geheel onbelangrijk, het is brandvertragend.

Tip Vergeet bij uw bestelling niet om ook lijmspray mee te bestellen. Omdat zonder spray u de dacronwatten niet kan verwerken. Voor het op maat maken van dacronwatten kunt u het beste een grote schaar gebruiken.

 

100 gram ( 1 cm dik) – 2.97 per meter

200 gram ( 2 cm dik ) – 5.97 per meter

300 gram ( 3 cm dik ) – 8.97 per meter

 

 

 

Extra informatie

Aantal gram

100 gram (1 cm dik), 200 gram (2 cm dik), 300 gram (3 cm dik)