Zitkussens op maat

0.00

Natuurlijk maken we het schuim voor u op maat. Hieronder voert u de afmetingen in.  Denk erom alleen centimeters invoeren en de kosten komen direct te voorschijn. Mocht u vragen hebben, gewoon even een mail sturen en we reageren vrijwel  direct.

Categorieën: ,

Beschrijving

Zitkussens op maat maken wij bij voorkeur van koudschuim. Koudschuim is een goede kwaliteit polyurethaanschuim met een onregelmatige en open celstructuur voor een langdurig goed zitcomfort. De juiste benaming is echter HR schuim ( high resilience ) wat betekent, schuim met een hoge veerkracht. Samen met de lange levensduur van deze koudschuim is het de meest ideale vulling voor uw zitkussens.

Waar komt de term koudschuim vandaan

De benaming doet veronderstellen dat koudschuim met lage temperaturen is gefabriceerd. Dit is echter niet het geval koudschuim is afgeleid van de term “cold cure moulding” wat betekent dat het schuim in niet voorverwarmde vormmallen is gemaakt.

Wat betekent SG

De kwaliteit van het schuim wordt vaak aangeduid met SG. Dit staat voor soortelijk gewicht wat het aantal kilo’s per m3 aangeeft. Dit heeft niets te maken met de stevigheid van het schuim. Zo is het mogelijk om een laag SG te hebben maar het schuim kan dan evengoed hard aanvoelen. Het is wel zo hoe hoger het SG is des te langer is de levensduur.

Nadelen van koudschuim

Koudschuim heeft geen nadelen zoals latex, traagschuim of polyether. In tegenstelling tot polyether zal koudschuim ook geen kuilvorming krijgen.

Voordelen:

  • vlamvertragend
  • ademend
  • vochtregulerend
  • stevig maar comfortabel
  • lange levensduur

Welke kwaliteit koudschuim heeft u nodig

Schuim kun je kopen in verschillende kwaliteiten. Zo heb je Stevig. medium en soft. Ons advies is om te gaan voor deze stevige kwaliteit schuim.

Reden hiervoor is dat in de eerste drie maanden een densiteit verlies optreedt. Stevig krijgt een medium zitcomfort wat door iedereen als zeer prettig wordt ervaren. Het is ons meest verkochte kwaliteit schuim vanwege het perfecte zitcomfort.

Waar zit het prijsverschil in met andere aanbieders

Wij zijn niet de voordeligste en zeker niet de duurste. Waar wij opletten is dat het schuim in Europa is geproduceerd. Dit heeft een aantal voordelen.

Schuim wat wordt geïmporteerd uit verre landen. Wordt bij aankomst belast met formaldehyde gas. Dit kan hoofdpijnen, stank en andere ongemakken geven. Ons schuim heeft dit probleem niet.

Om zoveel mogelijk schuim in een container te krijgen wordt het schuim vacuüm getrokken wat de celstructuur kan beschadigen en zodoende de levensduur verkort. Ons schuim wordt niet vacuüm verpakt verstuurd.

Daarnaast vinden wij dat het schuim ook zoveel mogelijk milieuvriendelijk moet worden geproduceerd zonder CFK.

Kussens laten vervangen

Wanneer wij de kussen vullingen voor u vervangen. Zijn er een aantal optie’s. U kunt bij ons langskomen in Almere of wij komen de kussens bij u ophalen met onze eigen transportdienst die door heel Nederland werkzaam is.

Voordeel is dat wij de nieuwe vullingen perfect modelleren in de kussen hoezen. Het schuim wordt afgewerkt met een dacronlaag en zonodig aangepast voor een optimale vorm. Wilt u het vervangen van de vullingen uitbesteden, stuur ons een mail voor een prijsopgave. Behalve losse kussens kunnen wij ook de vullingen vervangen in een bank waarvan de kussens vastzitten.

Zelf uw zitkussens vervangen

U kunt bij ons schuim op maat bestellen om zelf uw kussen vullingen te vervangen. Dit is niet altijd even makkelijk maar het scheelt u wel geld.

Tip. Voor het mooiste resultaat en een langere levensduur adviseren wij u het schuim af te werken met dacron. Dit geeft een mooier en voller effect.

 

Andere suggesties…