Leren bankstel schoonmaken – vraag gratis advies aan ons

Gemiddelde leestijd: 4 minuten
Geplaatst op 22-07-2019
Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Een leren bankstel schoonmaken doet ieder op zijn eigen manier lijkt het soms wel. Vaak van horen zeggen door iemand met goede ervaringen over een bepaalde reinigingsmethode. Maar wat we vergeten is dat er heel veel verschillende ledersoorten zijn waarmee we een bankstel kunnen bekleden. Het is dan ook niet mogelijk om elk bankstel op dezelfde manier schoon te maken. Dat is ook de reden dat we niet klakkeloos adviezen van andere kunnen overnemen. Internet is wat dat betreft dan ook niet altijd betrouwbaar omdat veel schrijvers zonder na te denken adviezen van elkaar overnemen en dat opschrijven en in een nieuw jasje steken. Het is en blijft dan ook belangrijk om niet alles zomaar aan te nemen en altijd een echte specialist om advies te vragen.

Veel gehoorde misvatting is dat in het leder een natuurlijke olie zit die naar buiten komt en het leder daardoor in goede conditie houdt. Helaas klopt dat niet. Het overgrote deel van het leder op meubels is afgedekt met een verflaag en coating. Een natuurlijke olie die naar buiten komt zou er in dit geval voor zorgen dat de verf op het leder gaat drijven en eraf te pulken is. Iets wat we zeker niet willen en ook niet gebeurt.

Het leder is ontdaan van vet en olie en voorzien van chemische looistoffen om het leder te conserveren en voor langdurig gebruik geschikt te maken.

Een leren bankstel zal door gebruik altijd gaan glimmen naar verloop van tijd. Dit maakt het leder alleen maar mooier en geeft het een natuurlijke patina aan het leer. Door het leder met liefde te behandelen kunt u er jarenlang mee doen.

Algemeen advies

Uiteraard zijn er wel een aantal algemene adviezen te geven. Zoals het regelmatig stofzuigen van uw bank. Zodat stof en zand zoveel mogelijk verwijderd wordt. Hiermee voorkom je dat de toplaag minuscule beschadigingen krijgt waardoor vuil makkelijker hecht en moeilijker verwijderbaar is.

Met leder beklede meubels absoluut niet in de zon of naast een verwarming zetten. Het leder droogt uit en/of verkleurt. Waardoor het leder gaat barsten en er craquelé ontstaat.

Het dagelijkse onderhoud kan met een vochtige doek zijn. Echter zit er in kraanwater vaak teveel kalk wat het leder kan aantasten. Om die reden adviseer ik een reinigingsmiddel wat dagelijks kan worden toegepast.

Een leren bankstel schoonmaken bestaat bijna altijd uit twee handelingen. Het ontvetten en weer invetten van het leder. Hieronder ga ik daar verder op in.

Schoonmaken van uw leren bankstel

Een leren bankstel schoonmaken bestaat vaak uit het reinigen van het leder met een zachte ontvettingsmiddel. Voornaamste doel is het leder ontdoen van het onderhoudsmiddel wat u de vorige keer heeft gebruikt. Zou u de oude onderhoudsfilm niet verwijderen dan ontstaat er steeds meer opeenstapelingen van vuil waardoor er bijvoorbeeld een grauwe waas of een doffe plek kan ontstaan.

Onderhouden van uw leren bankstel

Zoals u hierboven heb kunnen lezen is het altijd van belang om het bankstel eerst goed te reinigen met een soft cleaner. Hiermee verwijderd u vervuiling en de oude onderhoudsfilm. Het beste koopt u daarom ook altijd een compleet pakket omdat het reinigingsmiddel en onderhoudsmiddel op elkaar is afgestemd.

Bijzonderheden

Impregneren
In veel gevallen is het verstandig om geschuurd leder zoals pilotenleder, suède en open lederkwaliteiten te impregneren. Het impregneren zorgt ervoor dat vervuiling niet in het leder kan doordringen.

Kraken
Nieuw leder kan wel eens kraken. Vooral wanneer je gaat zitten of je eigen verplaatst. Dit komt omdat het leder nieuw is en op sommige plekken tegen elkaar schuurt wat een knarsend effect geeft. Met laather Vital kun je dat geluid voorkomen

Oud leder
Oud leder wat een lange tijd niet is onderhouden kan vaak stug worden en scheurtjes vertonen. In dat geval adviseren wij om Leather Vital te gebruiken. Omdat het een revitaliserende werking heeft op het leder.

Stinken
Soms kan leder wel eens een heel vervelende geur achterlaten. Vaak komt dat door nicotine of huisdieren. Een dergelijke geur is lastig te verwijderen. Belangrijk is iedergeval altijd goed reinigen met het juiste product.
En dan gebruik maken van leather odour Hiermee kunt u de meeste geuren probleemloos verwijderen.

Verkleuren
Wanneer het leder verkleurt is kunt u er over het algemeen niets meer aan doen. Behalve de bank een kleurbehandeling geven. Denk erom dit product is niet voor elk leder toepasbaar. Dus vraag gerust om advies bij ons.
Voor schapenleder hebben wij nog steeds de saddle was in het assortiment. Dit product bevat behalve een hydraterende cream ook voldoende kleurpigment om het schapenleder weer op kleur te brengen.

Wit leder
Voor het reinigen van wit of licht gekleurd leder. Raden wij aan om een speciaal reinigpakket aan te schaffen. Zoals iedereen weet is het verwijderen van kleurstof van blauwe spijkerbroeken erg lastig. Met de juiste reinigingsproducten kunt u uzelf een hoop frustratie besparen.

Leren bankstel schoonmaken – Vraag altijd om advies

Elk product uit ons assortiment hebben wij zelf uitgetest en als goed bevonden. Derhalve kunnen wij u dan ook voortreffelijk adviseren over producten waar u wat aan heeft. Het beste is om dan ook altijd eerst advies aan ons te vragen.
Wanneer u een foto mailt met uw vraag. Ontvangt u een advies op maat waar u werkelijk wat aan heeft. Uiteraard geheel gratis. Hierboven leest u maar een klein deel van de vele mogelijkheden. En zoals gezegd niet elk middel is geschikt voor elk leder. Dus kies altijd de juiste producten bij de lederkwaliteit die u heeft. Bij twijfel altijd eerst even vragen. Wij helpen u graag en vakkundig.

Liever laten reinigen

Wilt u liever uw leren bankstel schoonmaken uitbesteden. Ook dat is mogelijk bij ons. Vraag dan ook gerust om een vrijblijvende prijsopgave.

Geschreven door
MeubelVisie on FacebookMeubelVisie on GoogleMeubelVisie on InstagramMeubelVisie on TwitterMeubelVisie on Youtube
MeubelVisie
MeubelVisie is ontstaan uit een passie voor meubels. Door meubels te reinigen en repareren gaan ze langer mee. Dat is goed voor het milieu en uw portemonnee!

Op deze website vindt je informatie over het reinigen en repareren van meubels. We hebben handige blogs met tips en adviezen. Wekelijks plaatsen we nieuwe artikelen en zijn we actief via social media.

Daarnaast hebben we ook een webshop die steeds groter aan het worden is! Kortom alles wat u nodig heeft op het gebied van meubelen vindt u bij MeubelVisie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Klanten geven ons een top cijfer!

Voor ons geen andere reparateurs meer! Als er iets gemaakt moet worden zijn jullie de eerste die dat horen!

Met vriendelijke groet,
Terry Meinders Office Manager

Alle reviews

Snel antwoord?

Laat een bericht achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Alkmaar 072 2020144
Almere 036 2030559
Amsterdam 020 2181797
Apeldoorn 055 2048233
Arnhem 026 2030654
Breda 076 2050811
Emmen 052 4729005
Den Bosch 073 5997325
Den Haag 070 2170591
Den Helder 0223 726827
Dordrecht 078 2040166
Eindhoven 040 2130032
Groningen 050 2050204
Leeuwarden 058 2030398
Maastricht 043 2050001
Middelburg 0118 726189
Oldenzaal 074 2469361
Rotterdam 010 3027631
Utrecht 030 2081114
Venlo 077 2050597