Bank reinigen

Gemiddelde leestijd: 5 minuten
Geplaatst op 20-06-2017
Gemiddelde leestijd: 5 minuten

Een bank reinigen klinkt eenvoudig maar toch is dat een vergissing. Zeker er zijn banken die eenvoudig zelf te reinigen zijn maar de meeste banken hebben toch wel speciale aandacht nodig. Wanneer een meubelreiniger bij u langskomt en in no time uw bank weer heerlijk schoon en fris heeft gemaakt. Denkt u vast dat ga ik de volgende keer zelf doen, scheelt een hoop geld. Maar wanneer uw bank na een eigen reinigingpoging er dan erger uitziet dan voor de reiniging weet ik zeker dat u meer spijt hebt dan haren op uw hoofd. Het oplossen van deze schade is dan niet zo gemakkelijk. Gaat u dan alsnog een meubelreiniger inschakelen, weet ik zeker dat veel meubelreinigers dan linea recta zich omdraaien. Het is namelijk niet zo eenvoudig eenmaal een slecht gereinigde bank opnieuw te reinigen. Mocht het u overkomen zijn, neem dan contact met ons op. In veel gevallen kunnen we u toch nog helpen.

Wat doet een meubelreiniger anders dan dat u doet

Een meubelreiniger heeft ten eerste een hele goede reinigingsmachine. Vaak zelfs meerdere reinigingsmachines zodat een meubelreiniger voor elke situatie de juiste apparatuur bij zich heeft. Een bank reinigen door hem simpel nat te sproeien en droog te zuigen dat werkt niet. Behalve goede professionele reinigingsmachines heeft u ook de juiste reinigingsmiddelen nodig. Maar ook dan bent u er nog niet. Kennis en ervaring is iets wat je niet kan kopen en zeker niet kan leren vanaf een internet site. En vergeet ook niet dat er ook een behoorlijke inspanning voor nodig is, dus een enigszins goede conditie is zeker wel meegenomen.

Hoe komt het dat uw bank niet smetteloos schoon wordt

Het is onmogelijk om te garanderen dat elke bank weer helemaal smetteloos schoon wordt nadat uw bank gereinigd is. Wie dat garandeert is iemand waar u voor moet oppassen. Zeker, heel veel klanten zijn uitermate tevreden nadat wij een bank gereinigd hebben maar het is absoluut onmogelijk om te garanderen dat wij elke vlek kunnen verwijderen.

Laat vaker uw bank reinigen

De reden waarom niet elke vlek gegarandeerd verwijderd kan worden is afhankelijk van diverse factoren. Misschien wel de belangrijkste reden is dat wij niet gewend zijn onze bank regelmatig te laten reinigen.
Wij gaan pas onze bank laten reinigen wanneer we van andere opmerkingen krijgen dat het of tijd wordt voor een nieuwe bank of tijd wordt om Meubelvisie te laten komen. Doorgaans wacht de gemiddelde klant 5 jaar om zijn of haar bank te laten reinigen. Dat is behoorlijk lang en eigenlijk ook wel vies. Wist u dat zelfs een bank zonder vlekken na 5 jaar behoorlijk vervuild is. Belangrijkste vervuiling zijn wel de uitwerpselen van de huisstofmijt. Deze kleine beestjes gaan onder de bekleding en boven de vulling van de bank zitten. Je ziet ze bijna niet maar ze schijten wel gigantisch uw bank vol. Vooral mensen die allergisch zijn of kinderen kunnen hier heel veel last van hebben.

Gaat elke vlek altijd uit de bekleding van een bank

Stel dat er een vlek in uw bank komt. Het kan zijn dat u de vlek niet opmerkt en rustig laat intrekken om de ontdekking op een later tijdstip te doen. Wat gaat u vervolgens doen. Eerst proberen zelf de vlek te verwijderen. Dit kan op verschillende manieren met verschillende reinigingsmiddelen. Hiervoor gebruikt u koud of heet water misschien wat schrobben en het resultaat is een vlek met een hele mooie grote kring vol uitwerpselen van de huisstofmijt. Dus u bent niks opgeschoten en heeft de vlek alleen maar erger gemaakt. In de loop van de jaren ontstaan er meerdere vlekken en uiteindelijk is de bank echt vuil geworden. Uw bank reinigen door MeubelVisie is nog uw enige hoop.

Wij kunnen heel veel

Heel veel vuil kunnen wij verwijderen, heel veel vlekken kunnen worden verwijderd maar sommige vlekken hebben de bekleding dusdanig aangetast dat er een kleurschade is ontstaan. Wanneer er een kleurschade is ontstaan kan een vlek niet meer worden verwijderd. Nadeel is dat je dat niet van tevoren kan vaststellen. Dus wij kunnen niet voordat de bank gereinigd is toezeggen dat de vlek kan worden verwijderd.

Wanneer kan een vlek wel of niet worden verwijderd

Nu zijn er een aantal indicaties die kunnen aangeven dat vlekken niet verwijderd kunnen worden. Dat is wanneer de vlek een lichtere kleur heeft dan de stof van de bank. In dat geval duid het erop dat de vlek geen vuil meer is maar een kleurschade. Uitgezonderd hierop zijn melkvlekken. Deze vlekken kunnen doorgaans goed worden verwijderd.Vlekken die donkerder zijn dan de bekleding zijn vaak wel nog goed te verwijderen met de juiste apparatuur en reinigingsmiddelen. Maar dan nog kan het zijn dat er meerdere behandelingen nodig zijn om een vlek te verwijderen. Is de vlek minder geworden heeft het zeker zin om de bank nogmaals te reinigen. Komt dat omdat de meubelreiniger niet zijn best heeft gedaan. Nee dat heeft daar niets mee te maken. Het reinigen van de bank bereikt op een gegeven moment zijn verzadigingspunt. Het is dan niet verstandig om door te gaan waardoor de stof kan worden beschadigd. De bekleding van uw bank moet dan eerst weer drogen, is de vlek minder geworden dan heeft het zin om een nabehandeling uit te voeren. Is de vlek niet minder geworden dan zal ook een nabehandeling waarschijnlijk geen succes hebben.

Uw bank reinigen kan op verschillende manieren

Niet elke bank is hetzelfde. Verschillende banken, verschillende reinigingsmethoden. Wel zo logisch toch. Er zijn zoveel verschillende stof of leder mogelijkheden dat je simpelweg niet alles over 1 kam kan scheren. Het is niet mogelijk om alles met 1 reinigingsmiddel en 1 machine goed schoon te krijgen. Misschien dat veel bedrijven daar mee weg komen maar wil je je werk goed uitvoeren. Begint dat met het juiste gereedschap. Er komt bij een goede reiniging heel wat bij kijken. Wat voor stof of leder is het. Maar nog veel meer. Stel dat u een mooie witte bank heeft met een kartonnen rug waar netjes een schitterende stof overheen is gestoffeerd. Grote kans dat na het reinigen er gele vlekken zijn ontstaan. Een goede meubelreiniger weet wat hij doet en voorkomt dat er gele vlekken door de stof heen komt. En mocht het gebeuren een meubelreiniger kan tenslotte niet altijd door de bank heen kijken.dan weet een goede meubelreiniger ook hoe hij eventuele problemen moet oplossen.

Service is even belangrijk als een goede reiniging

Een goede service is om bovenstaande reden wellicht nog wel even belangrijk. Stel dat er een probleem ontstaat dan staat er bij MeubelVisie een heel team klaar om het op te lossen. Dat is belangrijker dan geld terug na een slecht uitgevoerde reiniging. U wilt tenslotte een mooie schone bank en wij willen een tevreden klant wanneer u onze vele positieve recensies leest. Weet u iedergeval dat u uw bank reinigen gerust aan ons kan uitbesteden.

Wilt u uw bank laten reinigen?

Neem even contact met ons op en wij maken zo snel mogelijk een afspraak met u. Zodat ook u tot onze vele tevreden klanten gaat behoren.

Geschreven door
MeubelVisie

2 antwoorden op “Bank reinigen”

 1. Goedemorgen,

  Wij hebben een bank gekocht via een kennis, en willen hem graag laten reinigen.
  WAt kost dit?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Klanten geven ons een top cijfer!

Voor ons geen andere reparateurs meer! Als er iets gemaakt moet worden zijn jullie de eerste die dat horen!

Met vriendelijke groet,
Terry Meinders Office Manager

Alle reviews

Snel antwoord?

Laat een bericht achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  Alkmaar 072 2020144
  Almere 036 2030559
  Amsterdam 020 2181797
  Apeldoorn 055 2048233
  Arnhem 026 2030654
  Breda 076 2050811
  Emmen 052 4729005
  Den Bosch 073 5997325
  Den Haag 070 2170591
  Den Helder 0223 726827
  Dordrecht 078 2040166
  Eindhoven 040 2130032
  Groningen 050 2050204
  Leeuwarden 058 2030398
  Maastricht 043 2050001
  Middelburg 0118 726189
  Oldenzaal 074 2469361
  Rotterdam 010 3027631
  Utrecht 030 2081114
  Venlo 077 2050597