Verfpigment

59.95

100 ml verfpigment genoeg voor circa 14 tot 28 liter verf. U heeft 2 liter verf nodig per 1 m2 tapijt. Met 1 flesje verfpigment kunt u minstens  7 m2 tot maximaal 14 m2 tapijt verven.

Wissen
Artikelnummer: N/B Categorieën: ,

Beschrijving

Extra informatie verfpigment

Wanneer u aan de slag gaat met verfpigment is het belangrijk om te weten dat het inkleuren van het tapijt alleen mogelijk is als de vezels uit 100% nylon of 100% wol bestaat.

De kleur die u aanbrengt die zal zich mengen met de bestaande kleur van het tapijt. Het is een beetje vergelijkbaar met aquarelverf.

Het is niet mogelijk om het tapijt lichter dan de huidige kleur te verven, u kunt het tapijt alleen donkerder maken. Voor het mooiste resultaat kunt u het beste in de zelfde kleurrange blijven. Licht rood kan bijvoorbeeld wel donker rood of paars worden – maar wilt u er geel van maken dan gaat dat niet lukken.

Als u dik of hoogpolig tapijt heeft dan bestaat de kans dat het tapijt niet volledig geverfd kan worden. Een Marokkaanse berber is bijvoorbeeld niet geschikt voor verfpigment. Dit omdat de verf niet altijd de gehele pool kan kleuren. Kort polig of los tapijt is wel geschikt om te verven.

Handleiding verfpigment

Gebruik 1 tot maximaal 2 eetlepels op 4 liter water – Er is circa 2 liter verf nodig voor 1m2.
Het is erg belangrijk dat u niet meer dan 2 eetlepels verf per 4 liter water gebruikt omdat de extra verf zal niet worden opgenomen in de vezels.

Om het beste resultaat te bereiken raden wij ook om samen met de verfpigment ook Dye-Prep te gebruiken. Voor de Dye-Prep gebruik je 2 tot 4 eetlepels Dye-Prep per 4 liter water. Er is dus 2 keer zoveel Dye-Prep nodig per deel pigment.

U kunt dus 1 eetlepel verfpigment en 2 eetlepels Dye-Prep oplossen in 4 liter water – dan is uw tapijtverf klaar om op het tapijt te spuiten.

Als u het mengsel heeft klaar gemaakt dan giet u een deel hiervan in een spuitbus of verstuiver. Dit spuit u over het tapijt en dan zult u zien dat uw tapijt een nieuwe kleur krijgt! Simpel toch?

Toch nog andere vragen over dit product? Neem dan even contact met ons op.

Extra informatie

Kleur

Blauw, Bruin, Grijs, Groen, Oranje, Paars, Rood, Zwart

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Verfpigment” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.