Bescherm uw bank tegen katten

Gemiddelde leestijd: 4 minuten
Geplaatst op 03-09-2020
Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Zelfs de meest lieve katten kunnen niet anders dan grote schade aanrichten aan onze meubels. Het is niet hun schuld dat ze denken dat onze banken gigantische krabpalen zijn. Gelukkig zijn er manieren om uw meubels kattenveilig te maken en verdere vernietiging te voorkomen. Het enige dat nodig is, zijn een paar benodigdheden en een training voor positieve bekrachtiging.

De psychologie van krabben

“Krabben is een natuurlijk onderdeel van het gedrag van katten. Het is een manier om territorium af te bakenen, spanning los te laten en rekoefeningen te doen.

Het is ook een manier voor katten om hun nagels kort te houden. Een kat ziet je bank als speelgoed en gereedschap tegelijk.

Hoe destructief dit krabben ook is voor uw meubels, u zou het als een compliment kunnen beschouwen. Het is eigenlijk een eer dat ze willen krabben waar jij, hun adoptieouders, rondhangt. Door uw bank of stoel te markeren, vertellen ze andere katten dat u bij hen hoort en dat zij bij u horen. Pure liefde.

Kat op bankKrab alternatieven instellen

Alleen omdat krabben een natuurlijk gedrag is, wil dat nog niet zeggen dat je je bank moet opofferen. Door krabpalen te plaatsen, kunt u katten een plek geven om hun nagels te scherpen, uit te rekken en bij kort te houden, zonder uw bezittingen te beschadigen.

Plaats de krabpalen in de buurt van de favoriete meubels van uw kat. Ik raadt ook aan om er een bij hun mandje te zetten, omdat katten vaak graag krabben en strekken als ze voor het eerst wakker worden.

Omdat de kat zijn territorium markeert door te krabben, moeten de krabpalen van de kat zich in prominente delen van het huishouden bevinden. Het kan niet in de garage zijn, achter de droger. Uw kat gaat er dan zeker niet geen gebruik van maken.

Door ze voorzichtig af te leiden wanneer ze op de bank beginnen te krabben, kun je katten laten zien waar ze wel mogen krabben, door kattenkruid en snoepjes te gebruiken om het goede gedrag te versterken.

Geef niet op als je kat niet geïnteresseerd lijkt in je pogingen hem iets te leren. Probeer in plaats daarvan te experimenteren met verschillende soorten krabpalen, zoals tapijt, sisal of golfkarton. Het veranderen van de plek waar de krabpaal staat kan ook hun interesse wekken.

Omarm fluweel

Overweeg om te investeren in een fluwelen bank, omdat de lusvormige draden van de stof het moeilijker maken voor katten om hun klauwen erin te laten zakken. Fluweel is een bewezen stof in de strijd tegen krabben van huisdieren maar zeker niet zaligmakend.

Verfris en bescherm met citrus

Kat op tapijtJe kunt je kat op een slimme manier vertellen dat hij een nieuwe plek moet zoeken om te chillen door je meubels te besproeien met luchtverfrisser. Katten houden niet van geuren op basis van citrusvruchten. Dit zal ze dwingen om een ​​andere plek te zoeken voor hun rek en strekoefeningen.

Knijp voor een doe-het-zelf-optie een citroen in een liter water, voeg etherische sinaasappelolie en eucalyptusolie toe en spray op de bank (test eerst een klein stukje of je bank er wel tegen kan). Het ruikt heerlijk voor ons, maar onze katten hebben er een hekel aan.

Gebruik appelazijn

Katten houden ook niet van de geur van appelazijn. Combineer gelijke delen water en appelazijn en gebruik een verstuiver om het aan te brengen op de plekken waar je kat gewoonlijk krabt. Nogmaals, eerst op een klein onopvallend stukje aanbrengen om er zeker van te zijn dat de zelfgemaakte spray de stof niet beschadigt.

Katten worden er plakkerig van

Dubbelzijdige tape is een ander effectief hulpmiddel in uw bank besparende arsenaal. Katten hebben een hekel aan plakkerige dingen. Plaats de tape op het meubilair en verwijs katten naar een nabijgelegen post. Ze zullen uiteindelijk leren waar het oké is om te krabben, waardoor de tape slechts een tijdelijke oplossing hoeft te zijn.

Overweeg feromonen

In huishoudens met meerdere katten is het een goed idee om een ​​middel met katten feromonen te kopen en deze in de kamer met de meeste meubels te plaatsen. Feromonen hebben de neiging katten minder zin in een goede krab sessie te geven.

Katten hebben een hekel aan stof die meegeeft

De allerbeste oplossing

De allerbeste oplossing is de aanschaf van een elastische bankhoes. Katten hebben een hekel aan stof die meegeeft. Er is altijd kans dat de bankhoes kapot gaat. maar beter de bankhoes kapot dan uw dure bank. En wanneer uw kat geen neigingen meer vertoont om aan de bank te krabben, kunt na circa drie maanden de hoes weghalen. Kans is groot dat de kat dan niet meer aan de bank wil krabben en liever een krabpaal gebruikt.

Geschreven door
MeubelVisie on FacebookMeubelVisie on GoogleMeubelVisie on InstagramMeubelVisie on TwitterMeubelVisie on Youtube
MeubelVisie
MeubelVisie is ontstaan uit een passie voor meubels. Door meubels te reinigen en repareren gaan ze langer mee. Dat is goed voor het milieu en uw portemonnee!

Op deze website vindt je informatie over het reinigen en repareren van meubels. We hebben handige blogs met tips en adviezen. Wekelijks plaatsen we nieuwe artikelen en zijn we actief via social media.

Daarnaast hebben we ook een webshop die steeds groter aan het worden is! Kortom alles wat u nodig heeft op het gebied van meubelen vindt u bij MeubelVisie.

Klanten geven ons een top cijfer!

Voor ons geen andere reparateurs meer! Als er iets gemaakt moet worden zijn jullie de eerste die dat horen!

Met vriendelijke groet,
Terry Meinders Office Manager

Alle reviews

Snel antwoord?

Laat een bericht achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  Alkmaar 072 2020144
  Almere 036 2030559
  Amsterdam 020 2181797
  Apeldoorn 055 2048233
  Arnhem 026 2030654
  Breda 076 2050811
  Emmen 052 4729005
  Den Bosch 073 5997325
  Den Haag 070 2170591
  Den Helder 0223 726827
  Dordrecht 078 2040166
  Eindhoven 040 2130032
  Groningen 050 2050204
  Leeuwarden 058 2030398
  Maastricht 043 2050001
  Middelburg 0118 726189
  Oldenzaal 074 2469361
  Rotterdam 010 3027631
  Utrecht 030 2081114
  Venlo 077 2050597