Alles over vlekken

Gemiddelde leestijd: 4 minuten
Geplaatst op 18-08-2018
Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Een professional inschakelen om vlekken te laten verwijderen kan een goed plan zijn! Bedenk u zelf wel dat zelfs professionals niet kunnen garanderen dat een vlek ook echt verdwijnt. Pas achteraf weet u wat het resultaat zal zijn en soms zijn er ook wel meerdere behandelingen mogelijk.

Alhoewel de professional niets kan garanderen kan die vaak wel een goede inschatting maken en een eerlijk advies geven.

Waarom kunnen niet alle vlekken verwijderd worden?

Er zijn verschillende redenenen waarom niet elke vlek verwijderd kan worden. De belangrijkste reden is misschien wel dat we niet gewend zijn om onze bank of tapijt regelmatig te reinigen. Natuurlijk reinigen we hem wel oppervlakkig maar de echte reiniging word vaak overgeslagen.

We gaan pas het meubelstuk laten reinigen als mensen er opmerkingen over maken. Gemiddeld wachten klanten ongeveer 5 jaar om een meubel grondig te laten reinigen. Dit is eigenlijk veel te lang en natuurlijk ook niet fris.

Reinigingspogingen die niet goed gaan of verkeerde reinigingsmiddelen gebruiken zijn ook een reden waarom niet alle vlekken verwijderd kunnen worden. Dat terwijl snel en adequaat handelen vaak veel teleurstelling kan voorkomen!

Zelfs zonder vlekken kan uw meubel toch behoorlijk vervuild zijn

SchoonmakenZelfs als u geen vlekken op uw meubels heeft kan het na 5 jaar niet grondig reinigen toch behoorlijk vervuild zijn. De grootste vervuiling die u dan in uw meubel kunt vinden zijn de uitwerpselen van stofmijt. Dit zijn hele kleine beestjes die in uw bank gaan zitten.

U ziet ze bijna niet maar de uitwerpselen blijven wel in uw meubel zitten. Vooral mensen die allergisch zijn en kinderen kunnen veel last hebben hiervan. Meer weten over stofmijt? Lees dan ook dit blog eens: Stofmijt in uw matras? Schakel MeubelVisie in!

Vuil kan niet worden verwijderd

Er is nog een belangrijke reden waarom het in sommige gevallen niet mogelijk is om vuil te verwijderen. Dat is bijvoorbeeld wanneer de vezels beschadigt kunnen zijn. Vergelijk het bijvoorbeeld met plexiglas. Wanneer u het niet gebruikt blijft het mooi maar eenmaal gebruikt zorgt het voor kleine minuscule krasjes. Zand en vuil zorgen voor minuscule beschadigingen in de vezels van tapijt maar ook in bekledingsstoffen.

Ditzelfde gebeurt ook met de vezels van de meubels. Er ontstaat dan een grauwe gloed die niet meer te verwijderen is. De vezels zijn dan zo beschadigt dat het licht op een andere manier reflecteert. Het lijkt op vuil of vlekken maar is eigenlijk kleurschade.

Ook de professionele reiniger krijgt het niet voor elkaar om kleurschade te verwijderen met reinigingsmiddelen. Uw meubelstuk zal niet meer als nieuw worden. Dit is iets dat voorkomen kan worden als u uw meubel regelmatig professioneel laat reinigen.

Reinigen en repareren zijn twee verschillende dingen

Ondanks dat een meubelreiniger een opgeleide professional is kunnen ook zij kleurschade niet repareren door het te reinigen. Dit kunnen ze wel oplossen door de kleurschade te repareren. Niet alleen op stof en textiel maar ook op leder is kleurschade vaak nog te repareren.

Wanneer kunnen vlekken wel verwijderd worden?

Bank schoonmakenWanneer de vlek een lichtere kleur heeft dan het meubelstuk duidt het er meestal op dat het geen vlek is maar kleurschade. Uitzonderingen hierbij zijn bijvoorbeeld melkvlekken. Deze kunnen gelukkig wel goed verwijderd worden. Ook vlekken die donkerder zijn dan de bekleding zijn vaak wel goed te verwijderen mits de juiste apparatuur en reinigingsmiddelen worden gebruikt. Soms zijn er ook meerdere behandelingen nodig om de vlek helemaal te verwijderen.

Heeft een nabehandeling zin?

Is de vlek minder geworden na de eerste behandeling? Dan heeft het zeker zin om de bank nogmaals te laten reinigen! Denk u misschien heeft de meubelreiniger zijn best niet gedaan de eerste keer? Nee daar heeft het niets mee te maken. Bij het reinigen van de bank is het mogelijk dat op een gegeven moment het verzadigingspunt bereikt word. Het is dan niet verstandig om door te gaan met reinigen. Wanneer u dit wel doet is het mogelijk dat de stof beschadigd kan worden.

In dit het geval dan is het het beste om het meubel te laten drogen. Is de vlek dan minder geworden dan is het zeker aan te raden om nog een behandeling uit te laten voeren. Is de vlek niet minder geworden? Dan zal een nabehandeling waarschijnlijk ook geen succes hebben.

Wanneer weet ik gegarandeerd dat een vlek verwijderd kan worden?

Schoonmaak middelenEr is maar één manier om erachter te komen of een vlek wel of niet verwijderd kan worden en dat is de reiniging uit te laten voeren door een professional. Lukt het dan niet om de vlek te verwijderen? Dan kan een goed bedrijf u vaak tegemoet komen door een alternatief aan te bieden.

Maar ondanks dat niet altijd elke vlek verwijderd kan worden, worden uw tapijt of meubels wel schoon en voorkomt u erger in de toekomst! Er is dan ook nooit reden tot teleurstelling of boosheid om dat uw bank of tapijt na het reinigen nog vies is want dat is namelijk niet zo.

Heeft u nog vragen of wil u uw meubel laten reinigen? Neem dan gewoon even contact met ons op. Onze specialisten staan voor u klaar!


Geschreven door
MeubelVisie

2 antwoorden op “Alles over vlekken”

 1. Goedemorgen ik zou graag mijn 3 Zits grijze bankstel en een hocker willen laten reinigen en laten kleuren vroeg mij af wat de kosten daar van zijn Mvg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Klanten geven ons een top cijfer!

Voor ons geen andere reparateurs meer! Als er iets gemaakt moet worden zijn jullie de eerste die dat horen!

Met vriendelijke groet,
Terry Meinders Office Manager

Alle reviews

Snel antwoord?

Laat een bericht achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  Alkmaar 072 2020144
  Almere 036 2030559
  Amsterdam 020 2181797
  Apeldoorn 055 2048233
  Arnhem 026 2030654
  Breda 076 2050811
  Emmen 052 4729005
  Den Bosch 073 5997325
  Den Haag 070 2170591
  Den Helder 0223 726827
  Dordrecht 078 2040166
  Eindhoven 040 2130032
  Groningen 050 2050204
  Leeuwarden 058 2030398
  Maastricht 043 2050001
  Middelburg 0118 726189
  Oldenzaal 074 2469361
  Rotterdam 010 3027631
  Utrecht 030 2081114
  Venlo 077 2050597